ZSÍRSZÍVÁS
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A zsírszívás során a test különböző területein lerakódott és lokalizált zsírfeleslegeket távolítjuk el a bőr alól.
Ezáltal tudunk alakformálást végezni.

Ezen eljárás nem súlycsökkentő, de kétségkívül egy jelentősen esztétikusabb kontúrokat tud létrehozni. A test számtalan területéről végezhető zsírszívás: arc, nyak (toka), mell, hát, felkar, has, csípő, fenéktájék, a combok külső és belső oldala, térd körüli tájék.

Első lépésként a kezelendő területet mindig feltöltjük egy speciális összetételű folyadékkal, mert így sokkal kíméletesebben és hatékonyabban végezhető el az eljárás.

A zsírszíváshoz használt kanülök vastagsága, formája, hossza igen változatos, a kezelendő területtől függően és a kezelési tervnek megfelelően választjuk ki.

A bőrmetszések melyeken keresztül elérjük a célterületet kb. 3 - 4 mm hosszúak.
Klinikánkon a PAL ( Power Assisted Liposuction) hatásnövelt vibrációs zsírszívó rendszert használjuk, mellyel az eljárás gyorsabb, kíméletesebb, kisebb a vérvesztés és kisebb a műtét utáni megterhelés.
Miután eltávolítjuk a zsírfelesleget speciálisan extra vékony kanülökkel mindig végzünk ún. subdermalis superfitialis zsírszívást közvetlenül a bőr alatti területeken, ezzel el tudjuk érni azt, hogy a bőr a műtét utáni időszakban nagyobb mértékben és egyenletesebben rá tudjon zsugorodnia kezelt területre.

Mivel a bőr alól eltávolítjuk a zsír nagy részét, ezért keletkezik egy zsírmentes tér, a zsírszívás akkor eredményes, ha a bőr kellő mértékben és egyenletesen rá tud feküdni, zsugorodni az alapjára, mert ha ez nem valósul meg az esztétikai eredmény nem lesz teljes.

Többek között ezt szolgálja a kompressziós ruha melyet területtől függően 3-7 hétig
hordani kell.
Magyarországon egyedül klinikánkon alkalmazzuk a SMARTLIPO lézeres alakformálást.
Ezen eljárás során lézer segítségével feloldjuk a zsírsejteket, és a lézer által leadott hő hatására a bőr kollagén rostjai zsugorodnak valamint új kollagén termelés indul el.
A roncsolt zsírsejtek a nyirokkeringésen keresztül ürülnek ki 2-3 hónap alatt és ennyi idő szükséges az eredmény kialakulásához is.
Főként ott alkalmazzuk ahol a hagyományos technikával nehezebben érhető el eredmény: toka, felkar, comb belső oldala.
A SMARTLIPO segítségével ezeknek a kényes területeken a bőr egyenletesebben és simán fog összehúzódni.
MÜTÉT ELŐTT
A konzultáció során a páciens elmondja milyen eredményt szeretne elérni. A zsírszívás a kezelendő terület nagyságától függően végezhető helyi érzéstelenítésben vagy altatásban. Mindkét esetben szükséges egy általános kivizsgálás (labor, ekg, mrt ). A műtéti kockázatokat és a lehetséges szövődményeket részletesen átbeszéljük.
MÜTÉT
Kisebb terület zsírszívása végezhető helyi érzéstelenítésben, amely esetén a műtét után néhány órás pihenést követően a páciens kísérővel távozhat. Altatás esetén a kötelező klinikai tartózkodás 1 éjszaka. A műtét időtartama 1-2 óra. Műtét után speciális kompressziós ruhát még a műtőben felhelyezzük a kezelt területre.
MÜTÉT UTÁN
A műtét utáni reggel kötéscserét végzünk, és részletesen átbeszéljük mit és hogyan csináljon a páciens az elkövetkező napokban. Varratszedés 1 hét múlva. Kontrollvizsgálatok 1 – 2 – 6 - 12, hetes korban, de a nap bármely szakában elérhetőek vagyunk. Munkaképesség nem fizikai munka esetén 2-5, sporttevékenység illetve nehéz fizikai munka 4 hét után lehetséges.
FONTOS
A végleges eredmény kialakulása 1, 5-2 hónap után várható.